2018 Congres 6

10-13 Octombrie 2018, Bucuresti

Pentru înscriere clic aici.

Programul final poate fi descărcat de aici.

The final program can be downloaded here.

Stimati colegi si dragi prieteni,

Congresul este organizat sub egida Departamentului de Științe Medicale al Academiei Române  și se bucură, la fel ca și primul, în 1996, de o importantă participare internațională. De atunci, la fiecare 4 ani am avut o excelenta întâlnire multidisciplinara neuroendocrină care a adunat specialiști din domeniul endocrinologiei, neurologiei, neurochirurgiei, farmacologiei, psihiatriei și psihologiei, cercetători și clinicieni.

Neuroendocrinologia are un prestigiu special în România. În programele noastre naționale de sănătate publică, într-o țară cu gușă endemică, este obligatorie preocuparea pentru sindroamele prin deficit de iod și hipotiroidismul congenital, dar ne ocupam de asemenea și de tumorile endocrine și neuroendocrine. In Institutul Național de Endocrinologie „C.I Parhon” functioneaza laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară şi structurală, se desfașoara numeroase studii și cercetari clinice.

Iluștrii nostri înaintași au pus pietre de temelie la acest domeniu. Grigore T.Popa a descoperit sistemul vascular port hipofizar, calea de legătură dintre creier și hipofiză, al cărui rol l-a elucidat apoi Geoffrey Harris, iar Nicolae Paulescu a pus la punct tehnica hipofizectomiei, pe care a preluat-o apoi la om Harvey Cushing. În epoca contemporană Gheorghe Benga a descoperit canalele pentru apă, esențiale pentru acțiunea vasopresinei.

Bucureștiul are o istorie multiculturală lungă, influențată de numeroase personalitati stiintifice și culturale. Suntem convinși că veți avea ocazia să descoperiți adevărata frumusețe și atmosfera prietenoasă a orașului nostru, in cadrul unui program social memorabil.

Așteptăm la congres pe toți cercetatorii și clinicienii interesați de neuroendocrinologie. Comitetul stiintific a pregătit un program echilibrat care să includă rapoarte plenare, studii translaționale și practica clinică. Sunt programate prelegeri plenare, simpozioane, întâlniri cu profesorii, discuții la mese rotunde, comunicări orale și sesiuni de postere. Veți găsi o gamă largă de subiecte interesante și veți avea ocazia să vă prezentați realizările și rapoartele recente în neuroendocrinologie.

Va asteptam cu drag la București.